CRVENA ZVEZDA NA RUBU PROPASTI: Za njih više nema mesta na Marakani! Stanković se rešava silnih “zvezda”

CRVENA ZVEZDA NA RUBU PROPASTI: Za njih više nema mesta na Marakani! Stanković se rešava silnih “zvezda”

Zvezda je izgubila u Surdulici. To je sport, dešava se. Tim porazom, međutim, uvlači se nespokoj među navijače jer Partizan ima pet bodova više… Moralo je i to da se desi, pošto se crveno-beli često muče u Superligi.

Kad nema Aleksandra Kataija Zvezda je mnogo slabija. Nije Mirko Ivanić na nivou igara iz prošle sezone, pa se zato Kataijevo neigranje poprilično oseća. Mnogi igrači su diskutabilni kad je u pitanju njihov doprinos. Uostalom, da je drugačije, ne bi tek za nekoliko njih stizale ponude za odlazak u inostranstvo.

“Teg oko nogu” Crvene zvezde predstavlja gotovo polovina članova prvog tima…

1. Milan Gajić: Bek bez centaršuta nije mogao da igra u Zvezdi još od Mileta Jovina i Zlatka Krmpotića. Verovatno i ranije, ali ne pamtim raniji period. On je u Zvezdu stigao u februaru 2019. i još je tu.  Do sada je odigrao 78 utakmica i zabeležio je 14 asistencija. On ili neko drugi na poziciji desnog beka Crvene zvezde – sasvim je svejedno.

2. Marko Gobeljić:  Ono što je konstatovano za Gajića važi i za Gobeljića. Neverovatno je da još jedan bek Crvene zvezde ima tako loš centaršut. Ove sezone je odigrao 11 utakmica i nijednom nije asistirao za gol. U sezonama 2019/20 i 2020/21 odigrao je ukupno 72 meča i imao 10 asistencija. Za nijansu je bolji defanzivac od Gajića, ali obojica kad pređu centar su praktično neupotrebljivi.

3. Aksel Bakajoko: Otkud on u Zvezdi? Pitanje je da li su takvi igrači, kad je Dejan Stanković nosio crveno-beli dres, imali šansu da dođu na probu… S malo kojim strancem poslednjih godina je Zvezda napravila dobar posao, Bakojoko je samo jedan u moru promašaja.

4. Aleksa Vukanović: Na njega se ne računa, on je “x,y” izbor trenera Stankovića, a i dalje je u klubu. I to što nije klub mogao da ga proda tokom leta, nešto govori. Ili da nije imao ponudu ili da su ponude bile manje od plate koju ima u  Zvezdi. Obe stvari nisu dobre po crveno-bele.

5. Filipo Falko: Koliko puta treba da odigra na poziciji desnog krila da bi se videlo da je Falko čist promašaj. Jedan od onih stranaca u bliskoj istoriji koji nisu pravili nikakvu razliku. Ne može da prođe suparnika u igri 1 na 1, ne može da izdrži duel, ne može da donese nikakvu prednost u Surdulici… Pitanje za Stankovića: Šta, uopšte, može Falko?

6. Njegoš Petrović i Veljko Nikolić: Trebalo bi da idu pod brojeve šest i sedam, ali nekako su uvek išli u paru” i za njih važi ista konstatacija: obojica su prošle sezone bili članovi prve postove (makar zbog pravila o bonus igračima), a sada to nisu (više nisu bonus igrači). Ne da nisu blizu terena, nego nisu ni na vidiku Dejana Stankovića. Ne mogu da dobiju minute ni kada Zvezda igra u Surdulici. Nema šta, obojica su Zvezdin teret.

7. Nenad Krstičić: Veliko iskustvo, ali u odnosu na onaj njegov prvi mandat u Zvezdi – ništa više od toga. Nekada je mogao da bude “box to box” igrač, sada ne može. Mali doprinos od povratka iz Grčke.

8. Loi Dioni: Treba da se bude “majstor svog zanata” pa da se dovede ovakav igrač za centarfora Crvene zvezde. Ni visine, ni posebne brzine, ni driblera, ni nekog ko “odlaže lopte”. Ni ono što je za špica najvažnije – realizacije. I takav igrač je napadač Crvene zvezde. Recimo, u Stankovićevo vreme, centarfor u Zvezdi bio je Zoran Jovičić. Čovek je dao gol Barseloni na Kamp Nou. Šta mislite da li bi u bilo čijem dresu to uspeo da učini Dioni?

IZVOR: maxbetsport.rs (Dejan Prlina)

Close Menu
PREPORUČUJEMO