Uništava viruse, čisti vazduh, tera negativnu energiju: Ovu biljku mora da ima svaki dom!

Uništava viruse, čisti vazduh, tera negativnu energiju: Ovu biljku mora da ima svaki dom!

Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primjeili koliko je vazduh čistiji i svježiji. Pojedine biljke imaju moć da otjeraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama.

Postoje biljke koje nisu samo lijepe, već posjeduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu doma. Jedna od njih je zeleni ljiljan.

Lako se održava, a ima izrazita pročišćavajuća, antimikrobna i antibakterijska djelovanja.

Poželjno je da se zeleni ljiljan nađe u svakom domu, a naročito u ovom zimskom periodu. Osim što pročišćavaju vazduh, ona može da nas zaštiti od virusa, odnosno da uništi viruse koji se nalaze u vazduhu.

Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ova biljka doprinosi, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi. Prisustvo ljiljana životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

Osim toga, vjeruje se da zeleni ljiljan, pored toga što prečišćava vazduh, crpi i upija negativnu energiju iz prostorija.

Zeleni ljiljan uspijeva čak i onima koji nisu vješti sa biljkama. Ne zahtjeva veliku pažnju i brigu, a možete je držati i na svjetlosti, ali i u tamnijim dijelovima stana.

Ukoliko dobija više svjetlosti, u tom slučaju će proizvoditi nešto više cvjetova, a boja će biti intenzivnija i djelovaće bujnije.

Ova biljka toleriše promjene temperatura, ali je najbolje čuvati je na onoj između 21 i 30 stepeni. Takođe, nije je potrebno često zalivati.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Close Menu
PREPORUČUJEMO