JELA SAMO BANANE 12 DANA – ono što joj se dogodilo ostavilo je doktore u čudu!

JELA SAMO BANANE 12 DANA – ono što joj se dogodilo ostavilo je doktore u čudu!

Julia Trabath je nutricionista i željela je probati jedan eksperiment. Svi znamo da su banane veoma zdrave, bogate vitaminima i vlaknima, ali ih ipak ne bismo mogli jesti stalno, svaki dan.

Julija je naime odlučila isprobati nešto. Jela je samo banane, 10 dana. Pošto su hranjljive, tj. pune glukoze fruktoze, smanjile su joj apetit pa je lako izdržala. Ona kaže da je primjetila poboljšanje nakon tih nekoliko dana, da su joj se regulisali hormoni. Imala je problem da zatrudni, a poslije ovog”eksperimenta”je zatrudnjela.

Treba napomenuti da ova ekstremna dijeta nije za svakoga, posebno ne za osobe koje pate od dijabetesa ili problema sa štitnom žlijezdom. Zato se nipošto ne igrajte i ne povodite za drugima.

Ako želite smršati, bitno je da se zdravo hranite, redovno jedete, ali u manjim količinama i da izbacite štetne namirnice. Također, budite fizički aktivni. Ne preskačite doručak, jedite što više voća i povrća. Izbacite upotrebu nezdrave hrane i pića koja su puna štetnih dodataka. Pijte dosta prirodnih sokova, tako ćete i smršati, ali i liječiti i spriječiti nastanak teških bolesti.

Izvor: megagiga

Close Menu
PREPORUČUJEMO