RUKOMET – Crna Gora savladala Srbiju na Euru!

RUKOMET – Crna Gora savladala Srbiju na Euru!

Nakon remija i 15 poraza u prethodnim mečevima na najvećoj evropskoj smotri rukometa, reprezentacija Crne Gore je u dramatičnom meču drugog kola grupe A, u drugom po veličini gradu u Austriji, Gracu, savladala Srbiju 22:21 (11:10) i ostali u utrci za plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva.

Nakon dana pauze, u ponedjeljak protiv Bjelorusije slijedi meč odluke za “Lavove” za prolaz u glavnu rundu koja će se igrati u austrijskoj prijestonici Beču. Srbija je doživjela drugi poraz i ostala bez šansi za nastavak takmičenja.

– Ne bih se zadovoljio ovom pobjedom i rekao da je ovdje kraj. Ne želim ni da momci budu zadovoljni i da se zaustave na ovome, iako su ispisali historiju. Ovo je prva pobjeda na prvenstvima Evrope za našu malu državu. Ovi momci ipak mogu još više i vjerujem da će to pokazati protiv Bjelorusije, treba da izađu na teren i pokažu isto ovako veliko srce.

Siguran sam da ćemo se ponovo radovati, jer smo spremni da ostavimo srce na terenu, kada znamo što je ulog. Nije bilo ljepote u igri, posebno ne u napadačkoj, ali kao što sam rekao, presudit će par odbrana golmana, napravili smo zamjenu bekova i oni su dodali dimenziju više. Simić je maestralnim odbranama preokrenuo rezultat, ponosan sam na ove momke, ali mislim da mogu još više – kazao je nakon meča crnogorski selektor Zoran Roganović, prenosi Rukometni savez Crne Gore.

IZVOR: avaz.ba

Close Menu
PREPORUČUJEMO