Vranješ uoči Portugal: Nismo došli samo da učestvujemo na Euru

Vranješ uoči Portugal: Nismo došli samo da učestvujemo na Euru

Bh. rukometaši su sinoć u Trondheimu izgubili od domaće selekcije Norveške rezultatom 32:26, a poraza su ih ponajviše koštale sopstvene greške iz prvog poluvremena.

To je u razgovoru za SportSport.ba istakao i reprezentativac Vladimir Vranješ koji je na samom početku prokomentarisao meč, a osvrnuo se i na ono što čeka Zmajeve.

“Otvorili smo dobro utakmicu i do jedne 15-16 minute smo igrali korektno, ali onda smo počeli praviti gluposti. Pravili smo tehničke greške koje su Norvežani znali iskoristiti i dati nam par lakih golova. U drugom poluvremenu rezultatski smo igrali u egalu, no ispostavilo se da su nas poraza koštale te greške iz prvog dijela”, kaže Vranješ.

Portugal je u nedjelju drugi rival našoj selekciji.

“Vjerujem da možemo ispraviti greške. Pogledat ćemo danas snimak utakmice i vidjeti šta će to što moramo popraviti. Imamo i trening predvečer, tako da vjerujem da ćemo na kraju spremno dočekati ekipu Portugala.”

Prokomentarisao je i situaciju u grupi. Veliko iznenađenje Portugal je priredio pobijedivši Francusku.

“Portugal nije naivna ekipa. Pobijediti Francusku dva puta u par mjeseci dovoljno govori u njihovoj kvaliteti. Grupa je teška, ko će se na koga vaditi nas ni ne zanima, gledamo isključivo sebe. Vjerujem u pozitivan rezultat. Nismo došli samo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu, cilj nam je uzeti i koji bod”, poručio je Vranješ.

IZVOR: sportsport.ba

Close Menu
PREPORUČUJEMO